T: +386 (0)7 499 47 76 SLO HR

rvena podnica (latoflex) Synchroflex – fiksni

Synchroflex® je podnica od bukovog vezanog furnira največe kvalitete. Proizvedena je na osnovu najnovijih tehnoloških dostignuča i rezultat je brojnih istraživanja na području ergonomije. Danas predstavlja najnapredniji sistem, sposobna je osigurati maksimalni odmor. Upotrebljava se sofisticirani pokretni mehanizam na cijeloj površini podnice. Sistem dozvoljava da se dva opružna uloška gibaju neovisno jedan o drugom. Usklađeni su na način da, ako je pritisak na sredini djeluju oba, a ako je pritisak na određenoj strani, djeluje samo opružni uložak pod pritiskom (Synchroflex® sistem). Takvim načinom rada, podnica nam ne daje osjećaj pada niz rub.

SYNCHROFLEX EFEKT - ako je modul spušten na jednoj strani, cijela površina koju zauzima modul usklađeno se spušta po cijeloj dužini. Zglobovi Synchroflex® sistema su izvanredno gibljivi i neovisni. Izvanredno dobro se prilagođavaju letvicama i istovremeno zbog stalnog pritiska tijela na madrac imaju odličnu gibljivost. Čelićne opruge lako se mijenjaju bez upotrebe alata, postoje u tri različite tvrdoće i s elastičnom memorijom. Mogu se podešavati 40 mm visoko, tako da su primjerene za sve tipove kreveta.

Synchroflex® motorno letveno dno omogučava s 4 zgloba i 5 da se dijeli, prilagodljivost velikog broja različitih položaja. U kompletu se nalaze motorna naprava s niskim-naponom, s kojom je moguče podesiti uzglavlje i uznožje po vlastitom izboru. Synchroflex podnica je fiksna.

DIMENZIJE: 80x190 cm, 80x200 cm, 90x190 cm, 90x200 cm.

KUPI PROIZVODE