T: +386 (0)7 499 47 76 SLO HR
Prijava na e-novosti

Za primanje poruka o posebnim ponudama i drugim novostima tvrtke LAGEA d.o.o. molimo da unesete i potvrdite e-mail adresu na koju želite primati obavijesti:

Internetna trgovina
Posjetite našu internetnu trgovinu
pohistvo.enakupi.com
http://pohistvo.enakupi.com

Biomehanočke potrebe i ergonomija

Kralježnica kao i cijelo tijelo pri ležanju imaju biomehaničke i ergonomične potrebe. Svakodnevno kretanje, vibracije, različiti tijelesni položaji i udarci doprinose povečanom stresu. Posljedično trpi vratna kralježnica koja daje elastičnost i fleksibilnost.

Odmor i spavanje jedini su moment prikladan za oporavljanje i uspostavljanje tijelesne i duševne ravnoteže. Kvaliteta spavanja mnogo je važnija od dužine samog spavanja. Pretvrdi krevet prouzročava gubitak prirodno iskrivljene kralježnice, premekani krevet ne daje prikladnu podporu vratnoj kralježnici.

Usprkos smetnjama pri spavanju,čije su posljedice bolovi i tvrd vrat ujutro kad se probudimo, tijelo pokušava prije svega mišiči i vezivno tkivo tokom spavanja uspostaviti ravnotežu potrebnu za normalan rad svakog pojedinca. Tokom spavanja nepravilan položaj tijela prouzroča nepravilan pritisak na arteriju i vene odnosno krvne žile, koje posljedično vode slabom krvotoku. Spomenuti problemi prouzročavaju grčeve u udovima, zbog kojih se preko noči neprestano okrečemo i nemirno spavamo.

Kralježnica podupire tijelo i štiti kralješke i živčani sustav. Zapravo tako predstavlja vezu među mnogim mišičima, tetivama i vezmi. Prirodni dvojni S oblik kralježnice je uvjet za uspravno i pravilno držanje. Kralježnica je osijetljiva za različite bolesti odnosno smetnje kod motoričkih funkcija čovjeka.

Različiti madraci (sa džepićastom jezgrom, od lateksa, od pjene na vodenoj osnovi te žičane opruge) s dodatkom Viscoelastika-a, proučavanog i testiranog od strane Manifatture Falomo, koji imaju različite zone podpore i ugodnosti, garantiraju potpunu rasterečenost kralježnice.

Odabir pravilnog madraca vodi k rasterečenosti i opuštanju kralježnice obnovi kralježnu moždinu, koju osigurava nočni rast. Dobar nočni odmor pri kojem se čovjek opusti, je osnova za punu tijelesnu spremnost za nove dnevne napore.

Klimatske potrebe i higijena

Kod spavanja klimatski uvijeti imaju velik utjecaj na zdravlje. Velika toplina odnosno sagorijevanje tijela tokom spavanja uzrokuje nemiran san i neprekidno okretanje.

Svaku noć izgubimo 500g vode i drugih tjelesnih izlučina, koje ne ostaju na plahti već prodiru kroz nju i gomilaju na navlaku i oblogu madraca. Posljedica toga je da se u madracu tokom godina nabiru grinje i prašina koje uzrokuju alergije, astmu i upalu nosne sluznice. Tokom spavanja koža se obnavlja, a odumrle stanice su odlična hrana za grinje. Svaka osoba u prosjeku izgubi sedam kilograma odamrlih stanica svake godine.

Uvjeti da grinje prežive i množe se je temperatura oko 25° C i vlage 50-60% u jednom, to su ujedno idealni uvijeti i za čovijeka. Zbog spomenutih uvjeta madrac je idealno mjesto za njihovo širenje. Manifattura Falomo i Lagea predstavljaju medicott pure®, navlaku koja se pere na 95°C, idealno za osobe koje imaju problema s alergijama i za one koji žele spavati u zdravom i čistom okruženju tj, na madracu.

KUPI PROIZVODE