T: +386 (0)7 499 47 76 SLO HR
Prijava na e-novosti

Za primanje poruka o posebnim ponudama i drugim novostima tvrtke LAGEA d.o.o. molimo da unesete i potvrdite e-mail adresu na koju želite primati obavijesti:

Internetna trgovina
Posjetite našu internetnu trgovinu
pohistvo.enakupi.com
http://pohistvo.enakupi.com

Svila

Svila je otkrivena u Kini prije više od 5000 godina. U Evropu su je prvi donili Venecijanski trgovci. Svila su vlakna od dudovog svilca. To je sjajna, fina, mekana, čvrsta nit, koju gusjenica svilca zaprede u kukuljicu kokon. Nit se u procesu nastajanja svile odvaja od kokona. Od srednjeg djela kokona odvije se 300-900m duga nit. Za 1kg niti potrebno je 2,5-4kg suhih kokona. Za upotrebu moraju se sjediniti i ispresti više niti.

Prirodna svila, proizvedena od Silkworma, je izolacijsko vlakno koje apsorbira vlagu i prenosi je vani. Svila ublažava ishlapljivanje, spriječava pregrijavanje tijela i znojenje. Svila je higijenska, antialergična i odporna na vodu. Najviše i najbolje je upotrijebiti preko sloja vune. U tom primjeru se vlaga, koja izađe iz tijela upije u svilu i prenese u vunu, koja je kasnije odstrani. Zbog toga je upotreba svile u madracu garantirano najbolji klimatizator.

KUPI PROIZVODE